Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dual sim telefoons: wat is het en wat heb ik eraan?

Ze zijn aan een stevige opmars bezig: dual sim telefoons. Het woord zegt het al, dit zijn telefoons waarin je twee verschillende simkaarten kunt gebruiken. In Aziatische landen is deze technologie al heel populair, maar in Nederland moet dual sim nog écht doorbreken. Twee telefoonnummers, dat kan voor veel mensen erg handig zijn. Maar hoe werkt dual sim eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen van een telefoon met twee simkaarten? En welke betaalbare dual sim telefoons zijn er momenteel op de Nederlandse markt te vinden? We zochten het allemaal voor je uit.

Geen gesjouw meer met twee smartphones
Dual sim
Bron: Wikipedia
Een telefoon waarin je twee simkaarten kunt doen, is in bepaalde situaties heel handig. Stel, je wil privé en werk graag gescheiden houden. Dan hoef je voortaan niet meer te sjouwen met twee smartphones. Dankzij dual sim ben je namelijk op één telefoon bereikbaar, zowel via je zakelijke als je privénummer. Echte telecomslimmeriken kopen in het buitenland een simkaartje zodat ze goedkoop kunnen internetten. Met je buitenlandse simkaart kun je voordelig navigeren of een hotel bellen. Al is dit in de Europese Unie niet meer nodig, want hier kun je overal je Nederlandse bundels gebruiken. De kosten voor roaming zijn namelijk afgeschaft. Ga je bijvoorbeeld naar Azië of Amerika, dan is dualsim wél een slimme optie. Je belt dan voor het lokale tarief met de tweede simkaart, terwijl je voor al je contacten in Nederland gewoon bereikbaar blijft op je eigen nummer. Let op: dual sim is iets totaal anders dan duosim. Bij duosim heb je juist twee simkaarten voor één telefoonnummer, zodat je je nummer kunt gebruiken op meerdere telefoons.

Simsalabim: zo werkt dual sim
Dual sim is de overkoepelende term voor verschillende technologieën. Welke technologie een telefoon heeft, bepaalt of beide simkaarten altijd beschikbaar zijn, of dat de ene uitgaat als de andere wordt gebruikt. Dit zijn de drie opties:

Dual sim passief

Via een simadapter kun je met dual sim passief twee simkaarten in een toestel kwijt, maar je moet steeds handmatig kiezen welke simkaart je wilt gebruiken. Je kunt alleen worden gebeld op de simkaart die je hebt aangezet. Vrij onpraktisch dus. Dual sim passief is de grootvader van de huidige dual sim telefoons en wordt niet tot nauwelijks meer gebruikt.

Dual sim actief

Dual sim actief is zo ongeveer het tegenovergestelde van passief. Je kunt allebei de simkaarten namelijk altijd gebruiken. Daardoor is zelfs een wisselgesprek op beide nummers mogelijk: bel je met simkaart A, dan kun je ondertussen ook een binnenkomend telefoontje op simkaart B afhandelen (terwijl A dus in de wacht hangt). Je kunt ook bellen met het ene nummer, terwijl je iets downloadt met het andere nummer. Bij dual sim standby stopt namelijk je download via simkaart A, als je belt via simkaart B. De grote truc? Een dual sim actief telefoon heeft twee antennes om te zenden en ontvangen. Daarin schuilt ook meteen het grote nadeel. Beide antennes verbruiken energie, waardoor je batterij binnen de kortste keren leeg is. Daarom worden er maar weinig dual sim actief smartphones gemaakt. HTC is praktisch de enige telefoonmaker die af en toe een dual sim actief toestel uitbrengt.

Dual sim standby

Dual sim standby is eigenlijk dé oplossing. Via de techniek ‘multiplexing’ worden de signalen van beide simkaarten gebundeld. Ze maken allebei gebruik van één antenne in je telefoon, waardoor je veel minder batterij gebruikt dan bij dual sim actief. Door de signaalbundeling kunnen de simkaarten tegelijk verbinding hebben met het netwerk. En dus kun je op beide nummers bijvoorbeeld telefoontjes en sms’jes ontvangen. Maar bel of internet je met de ene simkaart, dan gaat de andere uit. Wat betreft telefoneren is hier nog wel een foefje voor. De meeste dual sim standby telefoons hebben een zogeheten ‘reachability feature’. Daarmee kun je telefoontjes die binnenkomen voor nummer A, doorschakelen naar nummer B. De noodzaak voor dual sim actief is daarmee eigenlijk ook komen te vervallen – tenzij je wisselgesprekken heel belangrijk vindt. Bijna alle dual sim telefoons zijn tegenwoordig dan ook standby.

Groot in Azië, nog nauwelijks bekend in Nederland
In 2020 zijn er wereldwijd meer dan 700 miljoen dual sim toestellen. Vooral in Azië heeft de dual sim technologie de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. In opkomende economieën zoals China en India zijn (vooral goedkopere) dual sim smartphones razend populair. Dat komt omdat je daar vaak veel goedkoper kunt bellen met iemand die dezelfde provider heeft als jij. Dus hebben mensen vaak simkaarten van twee verschillende providers. In Nederland is de technologie nog niet zo populair vanwege ons simlockverleden. Kocht je een telefoon met een abonnement, dan zat er doorgaans een softwareslotje op je telefoon waardoor je geen simkaarten van andere providers kon gebruiken. Inmiddels kopen steeds meer mensen een simlockvrije telefoon, dus staat de deur voor dual sim wagenwijd open.

Dual sim: van simpel tot superslim
Dual sim smartphones hoeven niet duur te zijn. Integendeel zelfs! Aziatische fabrikanten zoals Samsung, Huawei, HTC, LG en Lenovo maken veel wat simpelere toestellen. Daarmee richten ze zich op mensen met een gemiddeld inkomen in opkomende economieën zoals China. Maar er zijn ook meer en meer superslimme premium smartphones met dual sim verkrijgbaar, zoals de Samsung Galaxy S7 Dual Sim.

Drie populaire, betaalbare dual sim standby smartphones van dit moment:

Samsung Galaxy J5 Dual Sim. Budgetsmartphone die plaats heeft voor zowel een tweede simkaart als een geheugenkaart.Dual sim
Huawei P9 Lite Dual Sim. Het kleinere broertje van Huawei’s vlaggenschip P9, heeft indrukwekkende specificaties voor een middenklasse smartphone.Dual sim
OnePlus 3t. Deze smartphone kan ongeveer hetzelfde als premiums zoals de Samsung Galaxy S7, maar dan voor honderden euro’s minder. Bovendien is hij in een half uur helemaal op te laden.Dual sim
Dubbele handigheid in één telefoon
Met dual sim geniet je van de handigheid van twee simkaarten, terwijl je maar één telefoon nodig hebt. Dankzij de standby-variant hoef je niet eens in te leveren op de batterijduur. Twee telefoonnummers gebruiken is zeer praktisch als je werk en privé gescheiden wilt houden, of veel in het buitenland bent. Met dank aan de Aziatische telefoongiganten hebben veel nieuwe smartphones dual sim, dus ontdekken steeds meer Nederlanders de technologie. Misschien vinden we het over een paar jaar zelfs wel gek dat we ooit telefoons hadden met maar één simkaart!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling