Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Beveiliging smartphone, zo pak je het serieus aan!

Op je smartphone staat waarschijnlijk veel informatie die alleen voor jouw ogen bestemd is. Denk bijvoorbeeld aan je mobiel bankieren-gegevens, een scan van je paspoort en appjes met je partner, familie en vrienden. Die gaan niemand anders wat aan, toch? Daarom geven we je graag een paar tips om je smartphone te beveiligen tegen phishing, malware en andere rommel.

Beveiliging smartphone tegen phishing
Je krijgt ze misschien weleens in je mailbox, van die vage berichten waarin gevraagd wordt of je bepaalde informatie wil doorgeven. Je ruikt ongetwijfeld onraad en doet wat je moet doen: de mail verwijderen. Heel goed! Toch is het belangrijk om alert te blijven, want phishing – zoals dit fenomeen heet – wordt steeds professioneler.

Wat is phishing?

Beveiliging smartphone wat is phishing SimyoPhishing is digitale oplichting en gebeurt meestal via e-mail. Het doel van de verzender is om inloggegevens van jou te ontvangen. Bijvoorbeeld van je internetbankieren. Deze kan de verzender vervolgens gebruiken om in te loggen. De verzender van de phising-mail maakt hiervoor een e-mail zo goed mogelijk na. Dit om je het gevoel te geven dat de mail écht van bijvoorbeeld je bank afkomstig is, zodat jij je inloggegevens doorgeeft.

Hierdoor zijn sommige phishingmails niet van echt te onderscheiden. Deze mails zijn afkomstig van ‘instanties’, zoals de bank, overheid of een verzekeraar. In de mail vraagt deze instantie naar je inloggegevens. Of met de vraag om je wachtwoord te wijzigingen via de link in de mail. Echter is het helemaal die instantie niet die de mail verstuurde. Nee, het is een mail die zo goed mogelijk is nagemaakt, dat het lijkt alsof je bank of verzekeraar de mail verstuurde.

Zo geef je ‘vissers’ geen kans!

Beveiliging smartphone beschermen phishing SimyoWil je niet dat iemand succesvol hengelt naar je gegevens door middel van phishing? Als je goed oplet, kun je jezelf al heel goed beschermen tegen phishing. Check bijvoorbeeld altijd de afzender van een mail van je bank, verzekeraar of de overheid. Komt het domein niet overeen met het domein dat je altijd bezoekt? Grote kans dat het om phishing gaat.

Daarnaast verzoekt een instantie je nooit per mail om een wachtwoord te wijzigingen en daarvoor op de link in de mail te klikken. Voorbeeldje van hoe het moet: als MijnOverheid je mailt met de mededeling dat er een bericht voor je klaar staat, staat er geen enkele link daar naar toe. Je moet dus zelf naar het domein en zelf inloggen in je persoonlijke MijnOverheid-omgeving. Zo hoort het! Twijfel je over de echtheid van een ontvangen mail? Neem dan contact op met de vermeende afzender om te vragen of de mail ‘echt’ is.

Je smartphone beveiligen tegen malware
Iets anders waar je een smartphone tegen moet beveiligen is malware. Dit is weer iets heel anders dan phishing. Tijd om er dieper op in te gaan!

Wat is malware?

Malware is schadelijke software voor je computer of smartphone. Deze software installeer je natuurlijk niet zelf, nee: het komt zonder dat je het doorhebt op je apparaat terecht. Malware is de verzamelnaam voor verschillende soorten schadelijke software. Hieronder vallen onder andere virussen en spyware, wat software is dat je privacy schendt. Virussen laten je smartphone minder goed werken. De redenen waarom malafide ontwikkelaars malware ontwikkelen, lopen uiteen. Zo heeft het ene virus als doel om je apparaat onderdeel te maken van een botnet waarmee websites worden platgelegd. Een ander virus kan weer als doel hebben om jouw persoonsgegevens door te sluizen zodat de ontwikkelaar dit kan verkopen.

Zo geef je malware geen kans!

Beveiliging smartphone malware SimyoHet is dus iets wat je niet op je telefoon wil hebben, malware. Toch kan het gebeuren en dat heb je dan zelf (meestal) niet door. Gelukkig kun je zelf zeker wat doen om malware te verwijderen van je smartphone.

Allereerst is het goed om de nieuwste software update voor je smartphone zo snel mogelijk te installeren. De ontwikkelaar van het besturingssysteem is continu bezig met het verder verbeteren van de beveiliging. De nieuwste software update bevat allerlei verbeteringen aan de beveiliging van het besturingssysteem.

Daarnaast is het verstandig om apps te verwijderen die je niet meer gebruikt. Er zijn verschillende gratis antivirus-apps, zoals Avast of Bitdefender, die malware op je smartphone kunnen opsporen. Deze apps hoef je niet dagelijks te gebruiken: dat is echt niet nodig. Toch kan het handig zijn om elke maand de app even zijn werk te laten doen.

Tot slot is het verstandig om alleen apps uit de Apple App Store of Google Play Store te downloaden, en dus niet via een website. Apps uit de App of Play Store zijn namelijk vooraf grondig gecontroleerd door Apple en Google. Er is geen garantie dat elke app uit de officiële app store veilig is. Toch kun je er best vanuit gaan dat de populairste apps, met miljoenen downloads, goed zijn beveiligd en geen malware bevatten. Het is ook altijd de moeite waard om de beoordeling én het commentaar van apps te checken. Zo lees je in een oogopslag wat andere mensen van de app vinden. Een rotte ‘apple’ haal je er zo dus makkelijker tussenuit!

Beveiliging smartphone verder aanscherpen
Met de bovenstaande maatregelen is je telefoon al een stuk beter beveiligd tegen phishing en malware. Het beveiligen van je smartphone gaat tegenwoordig verder dan dat. Zo is het ook belangrijk dat je accounts goed zijn beveiligd en dat alleen jij je telefoon kunt openen. Hoe je dat doet? Laten we het meteen uitleggen!

Tweestapsverificatie instellen

Beveiliging smartphone tweestapsverificatie instellen SimyoHet is het heel belangrijk dat je tweestapsverificatie instelt voor de internet-accounts die je met je internetabonnement gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je Google-account, je Dropbox-cloud en Facebook-profiel. Met tweestapsverificatie ontvang je, nadat je je wachtwoord succesvol invoert, een sms’je op je smartphone met daarin een code. Deze code voer je vervolgens in en daarna ben je pas écht ingelogd. Het goede aan tweestapsverificatie is dat iemand anders je wachtwoord wél kan raden, maar vervolgens alsnog geen toegang tot je account krijgt. Hij ontvangt de sms-code immers niet. In ons blog over tweestapsverificatie lees én zie je precies hoe je dat instelt!

Je smartphone boefproef maken

Beveiliging smartphone Boefproof SimyoWe raden iedereen aan om zijn telefoon Boefproof te maken. In dit blog lees je hier alles over: van het beschermen van je persoonlijke informatie tot het versleutelen van gegevens. Ook kun je je telefoon op afstand blokkeren en je smartphone traceren. Kortom precies wat nodig is om boeven geen kans te geven!

Bose 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III

Bose 061384 voor BOSE SOUNDLINK Mini serie

Motorola 82-150612-01 voor Motorola Symbol MC2100 MC2080 MC2180 BTRY-MC21EAB0E

Microsoft A1800 voor Microsoft Surface Pro 5 & Pro 4 Intel Core M3 i5 i7

Apple A1484 voor ipad5 iPad Air 1st Gen + Tools

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling