Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Smartphones vergelijken: hoe kies je de juiste telefoon?

Je hebt besloten dat je een smartphone wilt kopen, maar je weet nog niet welke en je hebt geen idee waar je moet beginnen met zoeken naar een nieuwe (slimme) telefoon. Herkenbaar? Deze tips helpen je op weg.

Als je op zoek gaat naar een (nieuwe) smartphone, is het makkelijk om te verdwalen in een woud van merken, modellen, specificaties en mogelijkheden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten waarop smartphones van elkaar kunnen verschillen, (ongeveer) in de volgorde waarin je het besluitvormingsproces zou kunnen doorlopen.

Aan de basis hiervan staat de vraag: waar wil je je telefoon voor gebruiken? Als je voornamelijk wilt bellen en sms'en stel je waarschijnlijk andere eisen aan je telefoon dan wanneer je er veel mee wilt fotograferen of filmen, of wanneer je erop wilt gamen.

Het besturingssysteem: Android, iOS en Windows Phone
Zoals computers en laptops draaien op bijvoorbeeld Windows, macOS (van Apple) of iets anders, zo hebben smartphones ook een besturingssysteem. Bijna elke hedendaagse smartphone draait op een van deze drie:

Android (van Google)
iOS (van Apple - alle iPhones draaien hierop)
Windows Phone (van Microsoft)
Wat zijn de verschillen?

Android is het meest populaire systeem. De meerderheid van de smartphones heeft Android als basis. Je hebt dan ook de keuze uit zeer veel verschillende merken en modellen. In de Google Play Store zijn bijna 3 miljoen apps te vinden en je kunt veel aanpassen aan de 'inrichting' van je telefoon. Nadelen zouden kunnen zijn: ook fabrikanten maken gebruik van deze aanpasbaarheid, en zo kan de Android-variant van de ene fabrikant er flink anders uitzien dan die van de andere. Ook is Android voor sommige mensen ietwat ingewikkeld.

IOS is stijlvoller en voor de meeste mensen makkelijker in gebruik dan Android. Apple heeft dan misschien iets minder apps in de App Store dan Google, maar het zijn er nog steeds ruim 2 miljoen en de apps zijn niet zelden kwalitatief beter dan Android-apps. De iPhones zijn in het algemeen duurder dan andere smartphones, en je hebt nauwelijks keus uit verschillende modellen.

Windows Phone is makkelijk en overzichtelijk in gebruik en je hebt keuze uit modellen van uiteenlopende fabrikanten. Er zijn wel minder apps voor beschikbaar (tegen de 700.000), en die apps zijn niet altijd van een hoge kwaliteit.
(Scherm)grootte en handzaamheid
De omvang van je telefoon wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je scherm. Hoe groot je scherm is, wordt uitgedrukt in het aantal inch dat de schermdiagonaal lang is.

1 inch = 2,54 centimeter. Veel moderne telefoons hebben een schermdiagonaal van tussen de 5 en 5,5 inch, oftewel tussen de 12,7 en 13,97 centimeter. Zoek of meet maar eens op wat de schermdiagonaal van je huidige telefoon is. Dat is handige informatie als je een (iets) grotere of juist kleinere telefoon wilt hebben.

Een groot scherm is fijn als je veel video's wilt kijken of games wilt spelen. Nadeel: hoe groter het scherm, des te sneller je batterij leeg raakt.

Wil je de telefoon makkelijk met één hand kunnen gebruiken en/of 'm in je broekzak kunnen opbergen, dan ben je mogelijk beter af met een toestel dat een kleinere schermdiagonaal heeft dan 5,5 inch. Het spreekt voor zich dat dit ook afhankelijk is van de grootte van je handen, respectievelijk broekzakken!

Schermsoort en -kwaliteit: waak voor overdaad
Een indicatie voor de schermkwaliteit is de resolutie. Die bepaalt hoe scherm de weergave is. Smartphones kunnen zeer uiteenlopende resoluties hebben, maar om je een idee te geven: bij een resolutie van 1280×720 pixels spreek je van HD (High Density) en bij een resolutie van 1920×1080 pixels is je scherm full HD.

Meer resoluties:

Standard Definition (SD): 480×720 pixels
HD: 720×1280 pixels
Full HD: 1080×1920 pixels
2K: 1152×2048 pixels
Quad HD (QHD) 1440×2560 pixels
Ultra HD (Quad Full HD): 2160×3840 pixels
4K: 2160×4096 pixels
4K is de hoogste schermresolutie, maar voor smartphones is dit overdadig te noemen. Daarbij: de schermhelderheid en de kwaliteit van de kleurweergave zijn belangrijker dan de resolutie van je scherm. Hoe helderder je scherm, des te beter je het buitenshuis kunt bekijken. AMOLED-schermen hebben een betere kleurweergave van LCD-schermen.

Camera: megapixels zijn niet zaligmakend
Is de kwaliteit van de camera doorslaggevend bij je telefoonkeuze? Negeer dan het aantal megapixels. Dat klinkt misschien wat kort door de bocht, maar voor de fotokwaliteit zijn andere specificaties zijn nu eenmaal belangrijker, zoals het diafragma. Dit bepaalt hoeveel licht er op de sensor valt en is een indicatie of de camera ook onder donkere omstandigheden mooie foto's kan maken. De eenheid voor diafragma is 'f/' en hier geldt: 'minder is meer' Zo maakt de Samsung Galaxy S7 met zijn diafragma van f/1.7 onder donkere omstandigheden mooiere foto's dan zijn voorganger Galaxy S6, die een diafragma van f/1.9 heeft.

Ook kun je letten op de beeldstabilisatie (optisch is beter dan digitaal), het materiaal waarvan de lens gemaakt is (liever glas dan plastic) en de sensor (hoe groter, des te beter).

De processorsnelheid: van Gigahertz tot RAM
Hoe zwaarder de bewerkingen die je wil uitvoeren op je smartphone, des te belangrijker de snelheid is. Hiervoor moet je kijken naar de processor, oftewel de chipset. Dit is het component dat alle processen in je smartphone aanstuurt en goed laat functioneren.

Hoe snel de processor is, hangt af van de kloksnelheid en het aantal processorkernen.

Een processor met een kloksnelheid van 1 Gigahertz (GHz) kan 1 miljard instructies per seconde verwerken. De processorkernen verdelen het werk dat binnenkomt wanner jij je telefoon gebruikt. Voor zowel het aantal Gigahertz als het aantal kernen geldt dus: hoe meer, hoe beter.

Dat gezegd hebbende: voor normaal, dagelijks gebruik zonder het uitvoeren van grote taken (zoals het spelen van zware games of het uitvoeren van videobewerkingen) heb je niet de allernieuwste, supersnelle processor nodig.

Tot slot speelt ook de RAM nog een rol. Dit helpt om soepel te kunnen wisselen tussen verschillende apps. Boven een bepaalde waarde is dit echter overbodige ruimte. Met 2 á 4 GB aan RAM zit je doorgaans goed.

Batterijcapaciteit: minimaal 3000 mAh
De batterijcapaciteit wordt uitgedrukt in milli-ampère-uur (mAh). Neem geen genoegen met een batterij van minder dan 3000 mAh. Je wilt waarschijnlijk wel minimaal een aantal uren (en liefs langer) zonder opladen kunnen.

Niet alleen het bekijken van video's en het spelen van 'zware' games slurpen energie; het simpelweg 'aan' hebben staan van je beeldscherm doet dat ook - vooral als je de helderheid op maximaal zet.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling